היפרתרמיה מקומית לסרטן

עוד בתחילתה של המאה הקודמת, רופאים הבחינו בנסיגות ספונטניות של גידולים אצל חולי סרטן, אשר חלו במחלות חום במשך מספר ימים. ממצאים אלה הובילו את החוקרים למסקנה שתאי סרטן אינם עמידים לחום גבוה. בעקבות הממצאים הללו, פותחו מכשירים הפועלים להחדרת חום גבוה לתוך הגידול הסרטני. 
מכשור היפרתרמיה בשימוש כיום בבתי חולים רבים בעולם. הטיפול הינו בטוח לחלוטין, ללא תופעות לוואי וללא כאבים. 
פגיעה בתאים הסרטניים  תופיע בחום שמעל ל  42 מעלות צלזיוס  ובמכשור שקיים כיום מוחדר לגוף חום הנע בין 42 מעלות ל   56 מעלות. 

החדרת החום לגוף תפגע בגידול סרטני במספר דרכים:
1 - החום הגבוה גורם להרס החלבונים בתא הסרטני, אשר בונים את האנזימים החיוניים לתפקוד התא. הרס החלבונים גורם לתא הסרטני להיכנס למצב של "אפופטוזיס" (מצב הרס עצמי של התא).
2 - מכת החום שמקבל התא הסרטני גורמת לו לייצר חלבונים הנקראים "חלבוני הלם חום" (HSP=Heat shock proteins). חלבונים אלה מוצגים על מעטפת התא הסרטני כדי להגן עליו בפני מכת חום נוספת. עם זאת, מסתבר שחלבוני ה-HSP הינם חלבונים "זרים", שאינם מוכרים לתאי מערכת החיסון בגוף, ולכן תאי הדם של מערכת החיסון מתקיפים את התאים הסרטניים המכילים חלבונים אלה ומנסים להרוס אותם.
3 - החום הגבוה גורם לחסימת כלי דם באזור הגידול, דבר המונע מחמצן ומחומרי מזון להגיע אל התא הסרטני, וגורם למותו עקב מחסור בחומרים חיוניים אלה.

ההיפרתרמיה פוגעת רק בתאי סרטן מבלי לגרום נזק לתאים בריאים.
תאים בריאים יכולים לייצר מחדש חלבונים תוך-תאיים, במהירות רבה יותר לעומת תאי סרטן.
תאים בריאים אינם מייצרים חלבוני הלם חום (HSP) ואינם גורמים לתגובה של תאי המערכת החיסונית.

אירגון האונקולוגים האמריקאי ASCO (American Society of Clinical Oncology) פרסם תוצאות מחקר ב2017 בו נמצא כי הוספת היפרתרמיה לטיפול כימותרפי בחולי סרטן שונים  מכפילה את יעלות הטיפול.

הפער בין הנזק הגדול שגורמת ההיפרתרמיה לתאי הסרטן לעומת חוסר נזק לתאים הבריאים הופכים שיטה זו לשיטת טיפול סלקטיבית, בה הפגיעה מתמקדת בתאי סרטן בלבד. זאת, בשונה מטיפולי כימותרפיה והקרנות, הפוגעים גם בתאי סרטן וגם בתאים בריאים. מכאן, ששיטת ההיפרתרמיה פועלת ללא נזקים לרקמות הגוף הבריאות וללא תופעות לוואי. דבר זה מאפשר לטפל באמצעותה בסרטן גם באזורים בהם לא ניתן לטפל בקרינה. בנוסף, הטיפול בהיפרתרמיה אפשרי גם עבור חולים במצב כללי ירוד, שאינם מסוגלים לעבור טיפולים קשים בבית חולים.

הטיפול ההיפרתרמי במרפאה מתבצע באמצעות מכשור טכנולוגי חדשני, רב שימושי הנחקר על ידי נאס"א ופותח על ידי רופאה יפנית בשם ד"ר טומקו מיטסוי ומתבסס על עקרונות מסורתיים של הרפואה הסינית והיפנית.

טיפולי היפרתרמיה לסרטן השד
אירגון חקר הסרטן העולמי NCCN (National Comprehensive Cancer Network) פרסם הנחיות לכלול את הטיפול בהיפרתרמיה כחלק אינטגרלי בטיפול בסרטן שד, לאחר שסקירה של כל המחקרים בתחום בין השנים 1987-2015 הראתה כי היפרתרמיה מגבירה את יעילות הטיפולים הקיימים.
אירגון NCCN כולל את 27 המרכזים הגדולים ביותר בארצות הברית לחקר הסרטן. (ד"ר יוסף ברנר)

טיפולי היפרתמיה  לסרטן לבלב
אירגון האונקולוגים האמריקאי ASCO (American Society of Clinical Oncology) פרסם תוצאות מחקר ב2017 בו נמצא כי הוספת היפרתרמיה לטיפול כימותרפי בחולי סרטן לבלב גרורתי מכפילה את יעלות הטיפול.
ASCO הוא איגוד הרופאים האונקולוגיים הגדול והחשוב בעולם. בארגון זה חברים למעלה מ- 100,000 אונקולוגים, והוא המוביל את החידושים במלחמה במחלת הסרטן. (ד"ר יוסף ברנר)

טיפולי היפרתרמיה לסרקומה
מחקר שפורסם בכתב העת היוקרתי Nature- כתב העת הוותיק, המפורסם והמצוטט ביותר בעולם המדעי- הראה כי הוספת היפרתרמיה לטיפול הכימותרפי בחולי אוסטיאוסרקומה מכפילה את יעילות הטיפול, מקטינה את הסיכוי להתקדמות המחלה ומעלה את תוחלת החיים של המטופלים מ6 שנים בממוצע ל15 שנים בממוצע.(ד"ר יוסף ברנר)

טיפולי היפרתרמיה  לסרטן המעי הגס
במחקר מ2015 שהשווה בין שתי קבוצות חולי סרטן קולורקטל גרורתי, ניתן לראות כי בקבוצה שקיבלה היפרתרמיה חלה נסיגה במחלה וכיווץ בקוטר הגרורות (על אף שהממוצע ההתחלתי של קוטר הגרורות היה גבוה יותר בקבוצה זו טרם תחילת הטיפולים), לעומת קבוצת הבקרה שלא קיבלה היפרתרמיה שבה קוטר הגרורות גדל.

טיפולי היפרתרמיה לסרטן המעי הגס
מחקר שנערך בסין על 118 חולים בסרטן קיבה מתקדם, השווה בין קבוצה הקיבלה טיפול כימותרפי בלבד לטיפול משולב עם היפרתרמיה. הקבוצה שקיבלה היפרתרמיה הראתה 70% אחוזי הצלחה מול 40% בקבוצה שקיבלה כימותרפיה בלבד